Zöldborsó leves

Zöldborsó leves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 123.41 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (2dkg)
73
2
15
0
Fehérrépa (6dkg)
45
1
11
0
Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fűszerpaprika (1dkg)
12
1
2
0
Hagyma (5dkg)
20
1
5
0
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Petrezselyem (3dkg)
11
1
2
0
Sárgarépa (6dkg)
25
1
6
0
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Zöldborsó (nyers) (50dkg)
405
27
72
2
Összesen (780g):
956
33
115
43
100g tápértéke:
123
4
15
6

Elkészítés:

A hozzávalókat megtisztítjuk, a zöldségeket felaprítjuk, kivéve a hagymát amit egészben hagyunk.
Az olajon a gyökérzöldségeket megfuttajuk, kb 5 perc múlva a zöldborsót is hozzáadjuk.
Amikor már minden elkezdett puhulni hozzá szórjuk a lisztet és jól átpirítjuk, ezután jön az őrölt paprika, azzal is átkeverjük. Felengedjük vízzel és készre főzzük, a végén még fűszerezzük és hozzáadjuk a vágott petrezselymet is.

Jó étvágyat kívánok:)