Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 83.58 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (90g)
328
9
69
1
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Fűszerpaprika (15g)
36
2
5
1
Napraforgó étolaj (25g)
221
0
0
25
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (200g)
284
7
8
24
Víz (250ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (150g)
54
2
12
0
Zöldbab (600g)
187
11
43
1
Összesen (1334g):
1115
31
137
52
100g tápértéke:
84
2
10
4

Elkészítés:

1) A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2) Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.

3) Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.

4) A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk-, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!

5) Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.