Töltött paprika

Töltött paprika kalóriatartalma 100 gramm esetén: 85.58 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (4dkg)
146
4
31
0
Cukor kristály (2dkg)
78
0
20
0
Fekete bors (0.5g)
1
0
0
0
Fokhagyma (3dkg)
45
2
10
0
Kecskeméti Sűrített paradicsom 15-17% (50dkg)
325
15
60
3
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Paprika (1kg)
270
10
63
2
Rizs - fehér (száraz) (15dkg)
548
11
120
1
Sertéslapocka (60dkg)
1518
100
0
121
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (60g)
102
8
0
7
Víz (2l)
0
0
0
0
Zeller (3dkg)
13
0
3
0
Összesen (4471g):
3398
151
307
175
100g tápértéke:
76
3
7
4

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, magházától megtisztítjuk. A húst megdaráljuk, összekeverjük a tojással, sóval, borssal, fokhagymával, rizzsel. Ezzel lazán töltjük a paprikákat. Egy edényben sós vízben feltesszük főni a a paprikákat, kb 1,5 óra alatt puhára fő. Amikor már majdnem kész, elkészítjük egy nagy fazékban a rántást, az olajból és a lisztből. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felengedjük a paprika főzővizével, és lassan tovább főzzük. Beletesszük a zellerszárakat, ízesítjük a cukorral, majd hozzátesszük a paprikákat, készre főzzük.