Töltött káposzta

Töltött káposzta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 116.31 kcal

Összetétel:

Fehér bors (1g)
1
0
0
0
Fokhagyma (7dkg)
104
4
23
0
Hagyma (10dkg)
40
1
9
0
Piros paprika (őrölt) (2dkg)
56
3
11
3
Rizs - fehér (száraz) (17dkg)
621
12
136
1
Savanyú káposzta (1kg)
200
12
30
0
Sertés dagadó (70dkg)
3087
84
2
294
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (6dkg)
102
8
0
7
Víz (2l)
0
0
0
0
Összesen (4121,5g):
4212
125
212
306
100g tápértéke:
102
3
5
7

Elkészítés:

A húst megdaráljuk, a rizzsel, tojással, és a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. A káposztát savanyúságától függően, vízben átmossuk. Egy nagy lábas aljába leterítünk egy réteget a káposztából. Tetszőleges nagyságú húsgombócokat formálunk, melyeket ízlés szerint harasztba is tölthetünk, egy réteget rápakolunk belőle a káposztára. Utána újabb réteg káposzta következik, arra ismét gombócok....addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak. Rádobjuk a hagymát, felfőzzük, majd lassú tűznél készre főzzük, kb. 1,5 óra alatt.