Tökfőzelék

Tökfőzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 60.84 kcal

Összetétel:

Alföldi Tej 1,5%-os (6dl)
264
19
28
9
Búza finomliszt (4dkg)
146
4
31
0
Ecet (3ml)
1
0
0
0
Hagyma (6dkg)
24
1
6
0
Kapor (5dkg)
153
8
28
7
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Tejföl (150g)
324
5
6
30
Tök (2kg)
225
9
55
0
Összesen (2948g):
1489
45
153
87
100g tápértéke:
51
2
5
3

Elkészítés:

A tököt megtisztítjuk , félbevágjuk és a belső magvas részét kikaparjuk. Gyaluljuk, és enyhén sózzuk. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, melyen a kinyomkodott tököt, fedő alatt pároljuk. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel és a tejjel. Ezzel a kikevert mártással valamint a felaprított kaporral felöntjük a tököt, és így főzzük készre, és az ecettel ízesítjük.