Tojásleves

Tojásleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 49.34 kcal

Összetétel:

Babérlevél (3g)
9
0
2
0
Búza finomliszt (30g)
109
3
23
0
Ételecet (5ml)
1
0
0
0
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Fűszerpaprika (5g)
12
1
2
0
Napraforgó étolaj (25g)
221
0
0
25
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (340g)
578
47
3
42
Univer Gulyáskrém (5g)
6
0
0
0
Vegeta (5g)
7
0
1
0
Víz (1500ml)
0
0
0
0
Összesen (1922g):
948
52
32
69
100g tápértéke:
49
3
2
4

Elkészítés:

1) A 2 liter vizet feltesszük főni, beletesszük a sót, borsot, ételízesítőt, babérlevelet, köményt és az ecetet.
2) Rántást készítünk: az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és a gulyáskrémet, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Szűrőn keresztül beleengedjük a fűszeres lébe.
3) 2 tojást felverünk 1 kk liszttel, majd a villánk segítségével folyamatosan, kavargatás mellett belecsurgatjuk a levesbe.
4) A maradék egész tojást beleütjük a levesbe, majd 5-6 perc főzés után kész is vagyunk.