Tejfölös gombakrémleves

Tejfölös gombakrémleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 30.53 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (15g)
55
2
11
0
Csiperkegomba (500g)
195
30
17
1
Csirkehúsleves kocka (10g)
30
1
1
0
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Olívaolaj (20g)
177
0
0
20
Petrezselyem (3g)
1
0
0
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (60g)
85
2
2
7
Víz (1200ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (100g)
36
1
8
0
Összesen (1912g):
584
35
41
28
100g tápértéke:
31
2
2
1

Elkészítés:

1) A gombát alapos mosás után tetszőleges darabkákra vágjuk.

2) A hagymát nem túl apróra felkockázzuk.

3)Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és addig pirítjuk lefedetlenül, amíg elfővi a saját levét.

4) Ekkor hozzátesszük a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és kb 5-6 perc alatt puhára főzzük a gombát.

5) Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, felhígítjuk a gombalével, és hozzáöntjük a leveshez.

6) Mixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk további vízzel, akkor újból összeforraljuk. Ízlés szerint sózhatjuk is még.

7) Tálaláskor meghintjük kevés frissen vágott petrezselyemmel.