Tarhonyáshús

Tarhonyáshús kalóriatartalma 100 gramm esetén: 227.26 kcal

Összetétel:

Dunakeszi 4 tojásos Tarhonya száraztészta (50dkg)
1680
70
330
6
Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fűszerpaprika (3dkg)
73
5
9
2
Hagyma (30dkg)
120
3
28
0
Napraforgó étolaj (8dkg)
707
0
0
80
Sertéslapocka (70dkg)
1771
117
0
141
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Víz (3dl)
0
0
0
0
Összesen (1920g):
4363
195
370
229
100g tápértéke:
227
10
19
12

Elkészítés:

Kevés olajon a tarhonyát megfuttatjuk, amíg aranybarna lesz, ekkor sózzuk borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Később ha szükséges a vizet pótoljuk, amikor elkészült lefedve félre rakjuk.

A hagymát az olajon megdinszteljük, közben a húst felkockázzuk és az elkészült hagymára dobjuk. ahol fehéredésig pároljuk. A kifehéredett húst megszórjuk paprikával, és sózzuk borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. Amikor elkészült, a kész tarhonyával összekeverjük.