Sztrapacska

Sztrapacska kalóriatartalma 100 gramm esetén: 231.07 kcal

Összetétel:

Burgonya (500g)
385
10
87
0
Búza finomliszt (300g)
1092
31
229
3
Füstölt szalonna (150g)
687
17
1
68
Juhtúró (150g)
426
24
1
36
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (60g)
102
8
0
7
Összesen (1165g):
2692
90
319
114
100g tápértéke:
231
8
27
10

Elkészítés:

1) A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük le. Picit sózzuk meg, beleütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és kikeverjük a tésztát.
2) A nokedlihez hasonlóan kiszaggatjuk a tésztát lobogó, sós vízben, és kifőzzük. A szalonnát felkockázzuk, és egy lábasban megpirítjuk.
3) Kiszedjük a galuskát, leszűrjük, hozzákeverjük a juhtúrót (amit én előtte egy kis főzővízzel elkeverek, hogy ne legyen darabos, ezt egy szlovák ismerősöm mondta, hogy így kell, legalábbis ők így szokták, márpedig ők ebben nagy mesterek), majd rászórjuk a sült szalonnát a tetejére.