Székelykáposzta

Székelykáposzta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 116.26 kcal

Összetétel:

Babérlevél (1g)
3
0
1
0
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Fűszerpaprika (5g)
12
1
2
0
Napraforgó étolaj (25g)
221
0
0
25
Rizs - fehér (főtt) (100g)
130
3
28
0
Savanyú káposzta (1500g)
300
18
45
0
Sertés oldalas (500g)
1385
77
0
117
Sertéscomb (500g)
1225
87
0
95
Tejföl (12%) (80g)
114
3
3
10
Vöröshagyma (300g)
108
3
24
0
Összesen (3013g):
3503
191
103
247
100g tápértéke:
116
6
3
8

Elkészítés:

1) A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
2) Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst.
3) Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
4) Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük egy kis vízzel és puhára főzzük.
5) Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is.
7) A végén berántjuk.
Tejföllel tálaljuk.