Spenótfőzelék

Spenótfőzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 65.51 kcal

Összetétel:

Alföldi Tej 1,5%-os (6dl)
264
19
28
9
Búza finomliszt (6dkg)
218
6
46
1
Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fokhagyma (5dkg)
75
3
17
0
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Spenót (1kg)
230
28
36
3
Összesen (1760g):
1153
56
129
53
100g tápértéke:
66
3
7
3

Elkészítés:

A friss spenótot folyó víz alatt többször átmossuk. Forró sós vízben 10 percig előfőzzük, amíg fő , olajból és a lisztből világos rántás készítünk. A rántást felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, és bele törjük a fokhagymát, és rúdmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, fűszerezzük és pár perc alatt készre főzzük.