Somlói galuska

Somlói galuska kalóriatartalma 100 gramm esetén: 211.79 kcal

Összetétel:

Bonbonetti kakaópor (10g)
34
2
2
1
Búza finomliszt (80g)
291
8
61
1
Cukor kristály (60g)
234
0
60
0
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (45g)
42
1
8
1
Dr. Oetker Sütőpor (10g)
8
0
2
0
Dr. Oetker Tortabevonó ét (100g)
600
3
45
45
Habtejszín (100g)
302
3
3
30
Meggle Tejszínhab (240g)
694
5
55
50
Tej 1,5% (500ml)
220
15
24
8
Tojás 53-63g (300g)
510
41
2
37
Vaníliás cukor (10g)
40
0
10
0
Összesen (1455g):
2975
79
272
173
100g tápértéke:
204
5
19
12

Elkészítés:

1) Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
2) Csokiöntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaromát. Pár percre visszatesszük "összemelegíteni".
3) Piskóta: 5 tojásfehérjét kemény habbá felverünk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül a felvert tojásfehérjehabot. A kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
4) A kissé kihűlt piskótát apró darabokra szeleteljük, majd egy tálban egy réteg piskótát helyezünk el. Ezt meglocsoljuk a csokiöntettel, majd pedig a vaníliás pudinggal. Ezt követően ismét egy réteg piskóta, majd csokiöntet, végül a puding. És így tovább rétegezzük, amíg el nem fogy a piskótánk. Tetejére vaníliapuding kerül.
5) Kb. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor felvert tejszínhabbal tálaljuk