Serpenyős csirkemell citromkarikákkal

Serpenyős csirkemell citromkarikákkal

Serpenyős csirkemell citromkarikákkal kalóriatartalma 100 gramm esetén: 76.68 kcal

Összetétel:

Bonduelle Szeletelt gomba (110g)
21
2
1
0
Burgonya (350g)
270
7
61
0
Búza finomliszt (35g)
127
4
27
0
Citrom (60g)
17
1
6
0
Csirkehúsleves kocka (10g)
30
1
1
0
Csirkemell (650g)
741
138
0
17
Fekete bors (3g)
8
0
2
0
Kakukkfű levél (friss) (5g)
5
0
1
0
Olívaolaj (10g)
88
0
0
10
Petrezselyem (5g)
2
0
0
0
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tej 2,8% (60ml)
34
2
3
2
Víz (400ml)
0
0
0
0
Zöldbab (80g)
25
1
6
0
Összesen (1783g):
1367
157
107
30
100g tápértéke:
77
9
6
2

Elkészítés:

1) Hevítsük fel a sütőt 180 fokosra
2) A krumplit főzzük meg egy közepes méretű edényben kb 15 percig, majd öntsük le róla a vizet.
3) Egy sütőbe helyezhető serpenyőt hevítsünk fel a tűzhelyen és öntsünk bele egy evőkanál olívaolajat. Tegyük rá a megsózott, borsozott csirkemelleket a kakukkfűvel együtt és pirítsuk meg mindkét oldalukat.
4) Tegyük a serpenyőt a sütőbe és kb 10 percig tartsuk benne a csirkét, amíg át nem sül.
5) Helyezzük a serpenyőt újra a tűzhelyre, adjunk hozzá még egy kis olívaolajat, majd tegyük bele a félbe vágott krumplikat, a gombát és még egy kis kakukkfüvet. Főzzük 3 percig.
6) Keverjük össze a tejet és a lisztet egy kisebb edényben. Sózzuk, borsozzuk.
7) Öntsük a serpenyőbe az előre elkészített csirkehúsleves alapot, a tejes-lisztes keveréket, a citromkarikákat és zöldbabot, és főzzük kb 3 percig.
8) Fedjük le egy fedővel, vegyük takarékra a lángot és addig főzzük, amíg a zöldbab meg nem puhul.
9) Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.