Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 128.24 kcal

Összetétel:

Babérlevél (2g)
6
0
1
0
Feketebors (1g)
3
0
1
0
Fokhagyma (15g)
22
1
5
0
Olívaolaj (10g)
88
0
0
10
Sárgaborsó (500g)
1605
109
266
8
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Víz (750ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (90g)
32
1
7
0
Összesen (1370g):
1757
111
280
18
100g tápértéke:
128
8
20
1

Elkészítés:

1) A száraz sárgaborsót előző nap átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben beáztatjuk
2) A vöröshagymát felkockázzuk és egy lábasban az olajon megfonnyasztjuk. Mikor megvan, rányomjuk a fokhagymát, rátesszük a lecsurgatott sárgaborsót és felöntjük a receptben leírt második vízzel.
3) Most beletesszük a babérlevelet, borsot, sót
4) Fedő alatt, de résnyi helyet hagyva a gőznek készre főzzük a főzeléket. Az elfőtt vizet pótolva puhára főzzük a sárgaborsót - még pár dl biztosan kelleni fog. Rendszeresen keverjük meg, könnyen le tud égni
5) Kb. 70-80 perc alatt készre fő. Nem sűrítjük, magától is beton keménységűre tud sűrűsödni. Sok recept ír rántást bele, de a sárgaborsó főzelék esetében ez egy evolúciós zsákutca! Semmi szükség a rántásra, csak elrontja! A rendszeres kevergetést ne feledjük!
6) Mikor készre főtt, ha simára szeretnénk a főzeléket, vagy túl hígnak találjuk, kicsit botmixerrel turmixoljunk rá. Ez a lépés csak igény szerint szükséges.Kész is a remek sárgaborsó főzelék! :)