Rizseshús

Rizseshús kalóriatartalma 100 gramm esetén: 277.78 kcal

Összetétel:

Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fűszerpaprika (3dkg)
73
5
9
2
Hagyma (20dkg)
80
2
19
0
Napraforgó étolaj (6dkg)
530
0
0
60
Rizs - fehér (száraz) (30dkg)
1095
21
240
2
Sertéslapocka (50dkg)
1265
84
0
101
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Összesen (1100g):
3056
112
271
165
100g tápértéke:
278
10
25
15

Elkészítés:

A feldarabolt hagymát egy kuktában kevés olajon megfuttatjuk, amikor már szép aranybarna a színe, akkor rádobjuk a húst és fehéredésig pároljuk. Ha a hús már kifehéredett, akkor megszórjuk paprikával és befűszerezzük, felöntjük vízzel és lassú tűzön félig megfőzzük. Amíg a hús fő, mi megtisztítjuk a rizst, és többször átöblítjük. A félig kész pörköltre rárakjuk a rizst, felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 45 perc alatt készre főzzük.