Rántott ponty

Rántott ponty kalóriatartalma 100 gramm esetén: 204.45 kcal

Összetétel:

Liszt búza (3g)
11
0
2
0
Ponty (100g)
127
18
0
6
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (63g)
107
9
1
8
Vénusz Sütőolaj (10g)
90
0
0
10
Zsemlemorzsa (20g)
70
2
15
0
Összesen (198g):
405
29
18
24
100g tápértéke:
204
15
9
12

Elkészítés:

Tojást felverjük, megsózzuk. A besózott halszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban majd a zsemlemorzsába. Közepes lángon sütjük bő olajban. A receptben feltüntetett olajmennyiség azt jelöli, amit a hal sütés közben felszív. A kisütéshez ennél kicsit több olajra lesz szükség. A felszívott olajmennyiséget jelentősen csökkenthetjük ha sütőben sütjük a halat (kis olajjal akkor is ki kell kenni, hogy ne égjen le).