Rántott karfiol

Rántott karfiol kalóriatartalma 100 gramm esetén: 165.45 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (20dkg)
728
21
153
2
Karfiol (1kg)
250
19
50
3
Napraforgó étolaj (14dkg)
1238
0
0
140
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (212g)
360
29
2
26
Összesen (1557g):
2576
69
204
171
100g tápértéke:
165
4
13
11

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. A tiszta karfiolt forrásba lévő vízbe dobjuk 5 percre utána kivesszük és leitatjuk róluk a felesleges vizet. Ezután a karfiol rózsákat a megszokott módon kipanírozzuk:liszt, tojás, prézli. az elkészült karfiolokat bő forró olajban kisütjük.