Rántott hús

Rántott hús kalóriatartalma 100 gramm esetén: 255.56 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (15dkg)
546
15
114
1
Napraforgó étolaj (5dkg)
442
0
0
50
Sertés karaj (80dkg)
1584
158
0
101
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (18dkg)
306
25
1
22
Zsemlemorzsa (15dkg)
524
16
111
1
Összesen (1330,5g):
3402
214
226
175
100g tápértéke:
256
16
17
13

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, lehetőség szerint 20 percig állni hagyjuk. Közben előkészítjük egy tálba a lisztet, egy edényben felverjük a tojásokat, a harmadik tálba tesszük a morzsát. A húst lisztbe, tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, ebben sütjük a panírozott húsok mindkét oldalát pirosra. Papírtörlőre szedjük, így itatjuk le a felesleges olajat.