Rakott zöldbab

Rakott zöldbab kalóriatartalma 100 gramm esetén: 108.46 kcal

Összetétel:

Darált sertéshús 10%-os (1000g)
1670
205
0
95
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Fokhagyma (50g)
75
3
17
0
Fűszerpaprika (15g)
36
2
5
1
Kömény (1g)
3
0
0
0
Majoranna (2g)
5
0
1
0
Mizo natúr joghurt (250g)
163
9
12
9
Napraforgó étolaj (20g)
177
0
0
20
Rizs - fehér (főtt) (400g)
520
11
113
1
Tejföl (12%) (330g)
469
11
13
40
Vegeta (15g)
21
1
4
0
Vöröshagyma (150g)
54
2
12
0
Zöldbab (1000g)
312
19
71
1
Összesen (3235g):
3509
263
249
168
100g tápértéke:
108
8
8
5

Elkészítés:

1) A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne legyen száraz.
2) A zöldbabot gőz felett puhára pároljuk.
3) A rizst kevés zsiradékon megforrósítjuk, és hozzáöntünk 6 dl vizet, ételízesítőt, és puhára pároljuk.
4) Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal és rétegezve - zöldbab, rizs, hús, zöldbab - beletesszük.
5) A tejfölt és a joghurtot összekeverjük és rásimítjuk a zöldbabra, majd sütőben megsütjük.