Rakott krumpli

Rakott krumpli kalóriatartalma 100 gramm esetén: 134.36 kcal

Összetétel:

Burgonya (1kg)
770
20
175
1
Feketebors (1dkg)
13
1
3
0
HERZ Csípős Vastagkolbász (10dkg)
459
21
1
41
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Tejföl (175g)
378
6
7
35
Tojás 53-63g (30dkg)
510
41
2
37
Összesen (1590g):
2130
89
188
115
100g tápértéke:
134
6
12
7

Elkészítés:

A krumplit , fedő alatt puhára főzzük, amikor elkészült , hideg vízzel leöblítjük megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat sós, vízben megfőzzük, amikor megfelelő, azonnal lehűtjük. A megpucolt tojásokat szintén felkarikázzuk, a kolbászt szintén vékony karikára vágjuk.A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Vajjal kikenünk egy tűzállótálat, és burgonyával kezdve, elkezdjük rétegezni amíg az alapanyag kitart. Amikor ezzel elkészültünk, nyakon öntjük a tejföllel, és berakjuk a sütőbe, addig sütjük amíg a tejföl aranybarna nem lesz.