Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 144.17 kcal

Összetétel:

CBA Tejföl 12% (150g)
192
4
5
18
Feketebors (1g)
1
0
0
0
Hagyma (10dkg)
40
1
9
0
Kelkáposzta (80dkg)
216
16
49
1
Napraforgó étolaj (2dkg)
177
0
0
20
Pirospaprika (2dkg)
56
3
11
3
Sertés dagadó (30dkg)
1323
36
1
126
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Összesen (1391,5g):
2005
60
75
167
100g tápértéke:
144
4
5
12

Elkészítés:

Egy lábasban felteszünk 2 liter vizet főni. A kelkáposzta fejet megmossuk, kettévágjuk, kivesszük a torzsáját, ujjnyi vastagra szeleteljük. A forró vízben pár percig főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymát zsírban megfonnyasztjuk, majd a fűszerekkel, és a hússal fedő alatt megpároljuk. A sütőt 180 fokra hevítjük. Egy tepsi alját kiolajozzuk, rétegezzük a káposztát és a húskeveréket. Picit tehetünk a káposzta levéből is hozzá. Végül a tetejére tejfölt teszünk, ezután készre sütjük.