Rakott káposzta

Rakott káposzta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 117.12 kcal

Összetétel:

Darált sertéshús 10%-os (500g)
835
103
0
48
Fekete bors (5g)
13
1
3
0
Füstölt szalonna (200g)
916
23
1
90
Pirospaprika (30g)
85
4
16
4
Rizs - fehér (főtt) (200g)
260
5
56
1
Savanyú káposzta (1000g)
200
12
30
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (330g)
469
11
13
40
Vöröshagyma (150g)
54
2
12
0
Összesen (2417g):
2831
160
132
182
100g tápértéke:
117
7
5
8

Elkészítés:

1) A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

2) A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

3) Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.

4) Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.