Petrezselymes afrikai harcsaszeletek

Petrezselymes afrikai harcsaszeletek kalóriatartalma 100 gramm esetén: 106.06 kcal

Összetétel:

Afrikai harcsa (360g)
299
61
4
25
Feketebors (1g)
3
0
1
0
Fokhagyma (30g)
45
2
10
0
Olívaolaj (10g)
88
0
0
10
Petrezselyem (10g)
4
0
1
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Összesen (413g):
438
64
15
35
100g tápértéke:
106
15
4
9

Elkészítés:

1) Az afrikai harcsaszeleteket 3-3 szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
2) Az olajat felhevítjük a serpenyőben, amikor már meleg rátesszük a harcsaszeleteket.
3) A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával.
4) A halat kb. 4-6 percig sütjük oldalanként, de az utolsó 1-2 percben rákenjük a fokhagymás petrezselymet először az egyik, majd a másik oldalára, és így sütjük, míg át nem sül a harcsa.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/vajban-sult-petrezselymes-afrikai-harcsaszeletek