Pásztortarhonya

Pásztortarhonya kalóriatartalma 100 gramm esetén: 139.61 kcal

Összetétel:

Burgonya (400g)
308
8
70
0
Füstölt kolbász (150g)
746
27
1
71
Fűszerpaprika (15g)
36
2
5
1
Kolozsvári szalonna (100g)
642
18
0
61
Napraforgó étolaj (25g)
221
0
0
25
Paradicsom (100g)
18
1
4
0
Piros arany (10g)
5
1
0
0
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tarhonya Gyermelyi 4 tojásos (300g)
1083
36
221
6
Víz (1000ml)
0
0
0
0
Zöldpaprika (100g)
20
1
5
0
Összesen (2205g):
3078
94
305
164
100g tápértéke:
140
4
14
7

Elkészítés:

1) A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
2) A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk.
3) A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk.
4) A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt.
5) A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit.
6) Beletesszük sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.
7) A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.
8) Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne főjje el a levét, jó szaftos maradjon.
9) Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.