Pasifogó padlizsán

Pasifogó padlizsán kalóriatartalma 100 gramm esetén: 108.06 kcal

Összetétel:

Fekete bors (1g)
3
0
1
0
Feta sajt (150g)
396
21
6
32
Fokhagyma (15g)
22
1
5
0
Olívaolaj (40g)
354
0
0
40
Oregánó (1g)
3
0
1
0
Padlizsán (80dkg)
192
12
46
2
Paradicsomszósz (300g)
84
3
17
0
Só asztali (1g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (120g)
204
17
1
15
Zabliszt (10dkg)
394
15
66
7
Összesen (1528g):
1651
69
142
95
100g tápértéke:
108
5
9
6

Elkészítés:

A friss padlizsánt 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk (hogy ne barnuljon meg). Lisztben, majd tojásban megforgatjuk, és olajban aranybarnára sütjük. A paradicsomszószt egy edényben a fűszerekkel összeforraljuk (só, bors, oregano, préselt fokhagyma). Tepsiben elrendezzük lapjával a padlizsánszeleteket, (akár 2-3 réteg is lehet), leöntjük a szósszal, megszórjuk a reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben a sajt megolvadásáig sütjük.