Párolt káposzta

Párolt káposzta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 51.29 kcal

Összetétel:

Cukor kristály (12dkg)
468
0
120
0
Ecet (15ml)
3
0
0
0
Feketebors (3g)
8
0
2
0
Lilakáposzta (1.5kg)
465
21
110
2
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Víz (200ml)
0
0
0
0
Összesen (1840g):
944
21
231
2
100g tápértéke:
51
1
13
0

Elkészítés:

Miután megszerezted a megfelelő fej káposztát, először is mosd át jó alaposan. Ha ezzel megvagy, vágd félbe, majd vágd csíkokra, és sózd be ízlésed szerint, ezután tedd félre negyed órára. Miután letelt ez az idő, egy mélyebb serpenyőben hevíts egy kis olajat, és karamellizáld meg rajta a cukrot. Ha már szépen megbarnult, keverd hozzá a káposztát, ízesítsd borssal és ecettel, majd egy kis vízzel öntsd fel - nagyjából fél deci elég is lesz -, fedd le, és hagyd párolódni.