Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc kalóriatartalma 100 gramm esetén: 78.53 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (50g)
182
5
38
0
Cukor kristály (30g)
117
0
30
0
Darált sertéshús 10%-os (500g)
835
103
0
48
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Fűszerpaprika (5g)
12
1
2
0
Paradicsomlé 100% (1500ml)
263
12
48
2
Rizs - fehér (főtt) (250g)
325
7
70
1
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (110g)
187
15
1
14
Összesen (2452g):
1926
143
190
64
100g tápértéke:
79
6
8
3

Elkészítés:

1) A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.
2) A paradicsomlevet felforraljuk, édesítjük és beletesszük a gombócokat.
3) Kb. 20 perc után egyet kiveszünk, szétvágjuk és megnézzük megfőtt-e a közepe.
4) Miután elkészült, kevés paradicsomléből és lisztből habarást készítünk és besűrítjük az ételt.
5) Ha nem elég sűrű a szósz további liszt hozzáadásával sűríthetjük.