Paradicsomleves

Paradicsomleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 42.88 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (60g)
218
6
46
1
Cukor kristály (40g)
156
0
40
0
Eperlevél Gyermelyi8 tojásos (100g)
358
13
68
4
Feketebors (5g)
13
1
3
0
Napraforgó étolaj (15g)
133
0
0
15
Sűrített paradicsom 15-17% (350g)
228
11
42
2
Víz (2l)
0
0
0
0
Vöröshagyma (45g)
16
0
4
0
Összesen (2615g):
1121
31
203
21
100g tápértéke:
43
1
8
1

Elkészítés:

1.) Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
2.) Megszórjuk a liszttel, és kislángon zsemleszínűre pirítjuk.
3.) Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a vízzel elkevert paradicsompürét.
4.) Csomómentesen elkeverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, majd 5-6 perc alatt megfőzzük.
5.) Újra megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze! Szükség szerint utólag megsózzuk, vagy megcukrozzuk.
6.) Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a forró levessel tálaljuk.