Palócleves

Palócleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 65.52 kcal

Összetétel:

Babérlevél (2g)
6
0
1
0
Burgonya (300g)
231
6
52
0
Ecet (5ml)
1
0
0
0
Fehérrépa (100g)
75
1
18
0
Feketebors (2g)
5
0
1
0
Fokhagyma (20g)
30
1
7
0
Kukoricakeményítő (20g)
70
0
17
0
Majoranna (2g)
5
0
1
0
Őrölt kömény (1g)
4
0
0
0
Paradicsom (100g)
18
1
4
0
Sárgarépa (100g)
41
1
10
0
Sertéslapocka (400g)
1012
67
0
81
Tejföl (12%) (125g)
178
4
5
15
Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (15g)
135
0
0
15
Víz (1200ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (120g)
43
1
10
0
Zöldbab (500g)
156
9
36
1
Zöldpaprika (80g)
16
1
4
0
Összesen (3092g):
2026
93
166
113
100g tápértéke:
66
3
5
4

Elkészítés:

1. A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
2. A burgonyát és a répákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és majorannával és köménnyel ízesítjük. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.
3. A tejfölt kikeverjük a kukoricakeményítővel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.