Palóc gulyás

Palóc gulyás kalóriatartalma 100 gramm esetén: 109.70 kcal

Összetétel:

Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fokhagyma (5dkg)
75
3
17
0
Fűszerpaprika (2dkg)
48
3
6
1
Hagyma (25dkg)
100
3
23
0
Krumpli (35dkg)
242
6
55
0
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Sertés comb (nyers) (50dkg)
815
105
2
41
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Tárkony (2dkg)
59
5
10
1
Tejföl (12%) (150g)
213
5
6
18
Zöldbab (50dkg)
156
9
36
1
Összesen (1890g):
2073
139
158
103
100g tápértéke:
110
7
8
5

Elkészítés:

Készítünk egy finom pörköltet, a húst és a jó sok hagymát felkockázzuk. A hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk a paprikával, majd rátesszük a felkockázott húst. amikor hogy kifehéredett a hús, akkor hozzárakjuk a sót, borsot, fokhagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
amikor már majdnem kész a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, és ha szükséges felöntjük még vízzel.
A megtisztított és felkockázott burgonyát a befejezés előtt 10 perccel hozzáadjuk.
Ha megpuhult minden, hozzákeverjük a tejfölt, meg a tárkonyt, és készre főzzük.