Mirinda szelet

Mirinda szelet kalóriatartalma 100 gramm esetén: 151.41 kcal

Összetétel:

Bonbonetti kakaópor (10g)
34
2
2
1
Búza finomliszt (75g)
273
8
57
1
Citromhéj (1g)
0
0
0
0
Citromlé (40ml)
10
0
2
0
Cukor kristály (60g)
234
0
60
0
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (90g)
84
3
15
1
Dr. Oetker Sütőpor (10g)
8
0
2
0
Fanta narancs (800ml)
360
0
90
0
Félzsíros tehéntúró (500g)
735
80
19
35
Mizo natúr joghurt (500g)
325
17
24
18
Napraforgó étolaj (90g)
796
0
0
90
Porcukor (150g)
584
0
150
0
Tojás 53-63g (350g)
595
48
3
43
Vaníliás cukor (10g)
40
0
10
0
Víz (100ml)
0
0
0
0
Zselatin (25g)
84
21
0
0
Összesen (2811g):
4161
179
434
190
100g tápértéke:
148
6
15
7

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral. A citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük.
A zselatint 1 dl vízben pár percig forraljuk, majd hűtjük, és a túrós masszához keverjük. Végül hűtőbe tesszük addig, amíg dermedni nem kezd, s ekkor rátesszük a tésztára.
A süti tetejéhez az üdítőben a pudingport a cukorral elkeverjük, és kifőzzük.
Miután kihűlt, a túró tetejére tesszük, és egyenletesen szétkenjük.
Hűvős helyen kb. fél órát még állni hagyjuk.