Milánói makaróni

Milánói makaróni kalóriatartalma 100 gramm esetén: 193.86 kcal

Összetétel:

Csiperkegomba (30dkg)
117
18
10
1
Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Füstölt sonka (zsíros) (15dkg)
567
26
0
50
Gyermelyi 4 tojásos Makaróni száraztészta (50dkg)
1800
61
368
11
Olívaolaj (4dkg)
354
0
0
40
Parmezán sajt (15dkg)
588
54
5
39
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Sűrített paradicsom 15-17% (500g)
325
15
60
3
Szárított bazsalikom (3dkg)
75
4
18
1
Víz (3dl)
0
0
0
0
Összesen (1980g):
3838
178
464
144
100g tápértéke:
194
9
23
7

Elkészítés:

A makarónit a megszokott módon puhára főzzük.. A hagymát apróra vágjuk, a letisztogatott gombát és a sonkát felszeleteljük. A forró olajon a hagymát megfonnyasztjuk, ezután a gombát is mellé rakjuk.
Fűszerezzük meg és pároljuk puhára. Amikor elfőtte a folyadékot, akkor keverjük hozzá a sonkát és a paradicsompürét,és jól lepirítsuk le. Ezután kevés vízzel engedjük fel és főzzük készre. Tálalás előtt forgassuk össze a szósszal és a fele sajttal és tálaljuk.