Mexikói serpenyős quinoa

Mexikói serpenyős quinoa

Mexikói serpenyős quinoa kalóriatartalma 100 gramm esetén: 105.43 kcal

Összetétel:

Avokádó (220g)
352
4
19
32
Bonduelle GOLD csemegekukorica (400g)
304
12
45
9
Casa Fiesta Jalapeno paprika (40g)
6
0
1
0
Chili por (2g)
6
0
1
0
Citromlé (3ml)
1
0
0
0
Feketebors (2g)
5
0
1
0
Fokhagyma (20g)
30
1
7
0
Köménymag (2g)
7
0
1
0
Olívaolaj (10g)
88
0
0
10
Paradicsom (400g)
72
3
15
1
Quinoa (170g)
626
24
109
10
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Szárított koriander levél (2g)
6
0
1
0
Víz (100ml)
0
0
0
0
Vörösbab konzerv (400g)
368
33
53
3
Összesen (1773g):
1869
79
252
66
100g tápértéke:
105
4
14
4

Elkészítés:

1) Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a jalapeno paprikát. Főzzük kb 1-2 percig közepes lángon.
2) Adjuk hozzá a quinoát, babot, paradicsomot, csemegekukoricát és ízesítsük a fűszerekkel. Adjunk hozzá elegendő vizet, hogy megpárolódjon a quinoa. Ha felforrt a víz, fedjük le egy fedővel az edényt és pároljuk kb 20 percig alacsony lángon.
3) Adjuk hozzá a darabokra vágott avokádót, egy kevés citromlevet és a szárított koriander levelet, majd jól keverjük meg.
4) Tálaljuk frissen