Máglyarakás

Máglyarakás kalóriatartalma 100 gramm esetén: 148.71 kcal

Összetétel:

Alma (800g)
416
2
110
1
Cukor kristály (150g)
585
0
150
0
Fahéj (3g)
7
0
2
0
Házi sárgabaracklekvár (80g)
214
0
52
0
Kifli (400g)
1180
36
236
9
Tej 1,5% (600ml)
264
18
28
9
Tojás 53-63g (250g)
425
35
2
31
Tolle Teavaj (50g)
377
0
0
42
Vanília kivonat (1g)
3
0
0
0
Összesen (2334g):
3471
91
582
92
100g tápértéke:
149
4
25
4

Elkészítés:

1) Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele.
2) A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. 3) A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük.
4) Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral.
5) Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam.
6) Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.