Madártej

Madártej kalóriatartalma 100 gramm esetén: 103.54 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (20g)
73
2
15
0
Cukor kristály (100g)
390
0
100
0
Porcukor (20g)
78
0
20
0
Tej 2,8% (1200ml)
672
36
56
34
Tojás 53-63g (250g)
425
35
2
31
Vaníliarúd (4g)
13
0
2
0
Összesen (1594g):
1650
73
196
65
100g tápértéke:
104
5
12
4

Elkészítés:

1) A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.
2) 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
3) A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
4) Megvárjuk míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.