Lencseleves

Lencseleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 79.77 kcal

Összetétel:

Fekete bors (0.5dkg)
13
1
3
0
Fokhagyma (3dkg)
45
2
10
0
Hagyma (15dkg)
60
2
14
0
Lencse (50dkg)
1765
129
300
5
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Sárgarépa (15dkg)
62
1
14
0
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Víz (2l)
0
0
0
0
Összesen (2880g):
2297
134
342
46
100g tápértéke:
80
5
12
2

Elkészítés:

A lencsét főzés előtt pár órával langyos vízbe beáztatjuk.
A forró olajra rádobjuk a felaprított hagymát, amikor megpirult megszórjuk a fűszerpaprikával sóval borssal Összekeverjük, belerakjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Addig főzzük amikor már majdnem puha a lencse, ekkor belerakjuk a zöldségeket. A végén zúzott fokhagymával ízesítjük.