Lasagne

Lasagne kalóriatartalma 100 gramm esetén: 192.61 kcal

Összetétel:

Babérlevél (1g)
3
0
1
0
Búza finomliszt (70g)
255
7
53
1
Darált sertéshús 30%-os (1000g)
3010
100
0
295
Feketebors (5g)
13
1
3
0
Margarin 40% (50g)
180
0
0
20
Olívaolaj (85g)
751
0
0
85
Sárgarépa (320g)
131
3
31
1
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Sűrített paradicsom 18-20% (35g)
27
1
5
0
Szárított rozmaring (21g)
69
1
14
3
Tej 1,5% (700ml)
308
21
33
11
Tesco Italian Quality Lasagne durum száraztészta (125g)
444
16
91
2
Trappista sajt (300g)
1143
83
5
84
Víz (300ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (180g)
65
2
14
0
Zeller (160g)
67
2
15
0
Összesen (3357g):
6466
237
265
502
100g tápértéke:
193
7
8
15

Elkészítés:

1) A hagymát, répát és zellert megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk apró kockákra, és félre rakjuk.
2) Felmelegített edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a bort, sózzuk, borsozzuk.
3) Pár perc főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, a rozmaringot, a paradicsompürét és a húsleveslét, jól elkeverjük, és fedő alatt főzzük szép lassan, néha megkeverve. Közben a lisztből, a vajból és a tejből besamelt készítünk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük felhasználásig.
4) Egy tepsit kiolajozunk, és egy sor tésztát lerakunk, majd rá egy kis bolognai szószt, majd erre mehet a besamel mártás. Majd ismét tészta, bolognai, tészta, bolognai, majd a végén megszórjuk reszelt sajttal.
5) 200 fokos előmelegített sütőben fél óráig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is megsült-e, ha könnyen beleszalad, akkor már jó!