Krumplifőzelék

Krumplifőzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 61.91 kcal

Összetétel:

Babérlevél (1g)
3
0
1
0
Burgonya (1000g)
770
20
175
1
Búza finomliszt (60g)
218
6
46
1
Ételecet (15ml)
3
0
0
0
Fehérbors (2g)
6
0
1
0
Fűszerpaprika (10g)
24
2
3
1
Majoranna (2g)
5
0
1
0
Napraforgó étolaj (15g)
133
0
0
15
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (200g)
284
7
8
24
Víz (1000ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (70g)
25
1
6
0
Összesen (2377g):
1472
36
240
41
100g tápértéke:
62
2
10
2

Elkészítés:

1) A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.

2) Egy kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.

3) A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt. Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.

4) Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.

5) Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.