Krémes

Krémes kalóriatartalma 100 gramm esetén: 162.51 kcal

Összetétel:

Búza rétesliszt (140g)
475
14
99
1
Cukor kristály (330g)
1287
0
330
0
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (65g)
60
2
11
1
Porcukor (15g)
58
0
15
0
Tej 1,5% (1500ml)
660
45
71
23
Tesco leveles tészta (275g)
1169
17
105
71
Tojás 53-63g (300g)
510
41
2
37
Vaníliás cukor (20g)
79
0
20
0
Összesen (2645g):
4298
119
652
133
100g tápértéke:
163
4
25
5

Elkészítés:

1) A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen.
2) Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.
3) A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral.
4) A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
5) Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.
6) Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük.
7) A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.
8) Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.