Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell kalóriatartalma 100 gramm esetén: 279.76 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (50g)
182
5
38
0
Csirkemell (500g)
570
106
0
13
Feketebors (3g)
8
0
2
0
Mustár (30g)
27
2
2
1
Napraforgó étolaj (50g)
442
0
0
50
Petrezselyem (5g)
2
0
0
0
Só asztali (3g)
0
0
0
0
Tárkony (5g)
15
1
3
0
Tojás (2db)
174
14
1
12
Tolle Teavaj (5dkg)
377
0
0
42
Trappista sajt (100g)
381
28
2
28
Zsemlemorzsa (80g)
279
8
59
1
Összesen (878g):
2456
165
107
148
100g tápértéke:
280
19
12
17

Elkészítés:

1) A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.
2) Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
3) A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
4) Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.
5) Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.