Kelkáposztafőzelék

Kelkáposztafőzelék kalóriatartalma 100 gramm esetén: 41.74 kcal

Összetétel:

Burgonya (50dkg)
385
10
87
0
Búza finomliszt (4dkg)
146
4
31
0
Feketebors (1dkg)
13
1
3
0
Fokhagyma (5dkg)
75
3
17
0
Kelkáposzta (1kg)
270
20
61
1
Köménymag (1dkg)
33
2
5
1
Napraforgó étolaj (2dkg)
177
0
0
20
Só asztali (0.5dkg)
0
0
0
0
Víz (1l)
0
0
0
0
Összesen (2635g):
1098
40
204
24
100g tápértéke:
42
2
8
1

Elkészítés:

A kelkáposztát felszeleteljük, a torzsáját kivesszük. Egy lábosba feltesszük 1 liter vízzel főni.
Közben a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk, és azonnal a káposzta mellé rakjuk főni. Fűszerezzük, és fokhagymával ízesítjük. Amíg fő, addig elkészítjük a rántást, 1 kanál olajból és 2 kanál lisztből és a végén 1 kiskanál pirospaprikával ízesítjük. Miután a kelkáposzta és a burgonya megpuhult, hozzákeverjük a rántást és kb 5 perc alatt készre főzzük.