Karalábéleves

Karalábéleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 24.03 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (30g)
109
3
23
0
Feketebors (5g)
13
1
3
0
Karalábé (500g)
135
9
31
1
Napraforgó étolaj (5g)
44
0
0
5
Petrezselyem (morzsolt) (3g)
9
1
2
0
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (150g)
213
5
6
18
Víz (1.5l)
0
0
0
0
Vöröshagyma (45g)
16
0
4
0
Összesen (2243g):
539
18
68
24
100g tápértéke:
24
1
3
1

Elkészítés:

1. A hagymát apróra szeljük, és az olajon puhára pároljuk.
2. A felkockázott karalábét a hagymára öntjük, majd megpároljuk.
3. Mikor már majdnem készre párolódott (kb. fél óra, mennyiségfüggő), akkor rászórjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Pár perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
4. Ízlés szerint szórunk rá sót és ételízesítőt, majd egy forrás után hozzákeverjük a tejfölt. Ha kell, még sózzuk, majd beletesszük az apróra szelt petrezselymet.