Káposztás sztrapacska

Káposztás sztrapacska kalóriatartalma 100 gramm esetén: 144.85 kcal

Összetétel:

Burgonya (500g)
385
10
87
0
Búza finomliszt (500g)
1820
52
382
5
Fekete bors (2g)
5
0
1
0
Juhtúró (200g)
568
31
2
48
Káposzta (250g)
63
3
15
0
Kockázott bacon (300g)
1158
42
5
108
Napraforgó étolaj (5g)
44
0
0
5
Só asztali (5g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (150g)
213
5
6
18
Tojás 53-63g (110g)
187
15
1
14
Víz (1000ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (60g)
22
1
5
0
Összesen (3082g):
4464
159
502
198
100g tápértéke:
145
5
16
6

Elkészítés:

1) Felforralunk egy nagy edényben vizet. Ha felforrt, alaposan megsózzuk.
2) Lereszeljük a meghámozott burgonyákat, majd jól ki csavarjuk. Alaposan elkeverjük a liszttel, tojásokkal, sóval és annyi vízzel, amennyivel közepesen kemény masszát kapunk.
3)Galuskaszaggató segítségével forrásban lévő vízbe adagoljuk. Néhány perc alatt készre főzzük. (Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mikor kész, kóstoljuk meg. Ne főzzük túl!)
4)Ha elkészült, leszűrjük, majd hideg vízzel teljesen leöblítjük.
5) Felaprítjuk apróra a hagymát, melyet kevés olajon a kockázott baconnal együtt megpárolunk.
6)Kis négyzetekre vágjuk a káposztát, melyet olajon ¾ puhára párolunk (egy picit maradhat roppanós). Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
7) A kifőtt sztrapacskát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, baconos hagymával, pirított káposztával.