Juhtúrós puliszka

Juhtúrós puliszka kalóriatartalma 100 gramm esetén: 172.90 kcal

Összetétel:

Juhtúró (25dkg)
710
39
2
60
Kukoricadara (50dkg)
1745
48
351
16
Póréhagyma (80g)
49
1
11
0
Sertészsír (30g)
271
0
0
30
Tejföl (12%) (250g)
355
9
10
30
Víz (700ml)
0
0
0
0
Összesen (1810g):
3129
97
374
136
100g tápértéke:
173
5
21
7

Elkészítés:

Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricadarát, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.

Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel.

A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm.

Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.