Hókifli diós

Hókifli diós kalóriatartalma 100 gramm esetén: 457.83 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (500g)
1820
52
382
5
Dió (200g)
1308
31
27
126
Flora Margarin (300g)
1590
2
2
180
Porcukor (250g)
973
0
249
0
Tojás (1db)
87
7
1
6
Tojássárgája (30g)
97
5
1
8
Vaníliás cukor (15g)
59
0
15
0
Összesen (1296g):
5934
96
676
325
100g tápértéke:
458
7
52
25

Elkészítés:

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy tésztát kapunk ) osszuk el kétfelé, és 30 percre tegyük a hűtőbe. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra ( kb. mint a linzert ), egy 8 cm átmérőjű fánk vagy pogácsa szaggatóval szaggassunk belőle köröket, tetszés szerint töltsük meg, és tekerjük kifli alakra. Amíg a tészta egyik felével dolgozunk, addig a másik felét hagyjuk a hűtőben. Én most sütésálló lekvárral, és rummal kikevert gesztenye masszával töltöttem. Mindkettőt jól kikevertem, így habzsákból rá tudtam nyomni a tésztára.

Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon fontos az előmelegített sütő, mert különben a margarin miatt könnyen lelapulhat a kifli.

Kb. 60 db kifli lesz belőle