Harcsapaprikás

Harcsapaprikás kalóriatartalma 100 gramm esetén: 190.69 kcal

Összetétel:

Búza finomliszt (60g)
218
6
46
1
Fokhagyma (20g)
30
1
7
0
Fűszerpaprika (15g)
36
2
5
1
Harcsa (600g)
1680
105
1
5
Kápia paprika (100g)
30
1
5
0
Libazsír (100g)
900
0
0
100
Paradicsom (120g)
22
1
5
0
Só asztali (2g)
0
0
0
0
Tejföl (12%) (200g)
284
7
8
24
Víz (250ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (150g)
54
2
12
0
Zöldpaprika (100g)
20
1
5
0
Összesen (1717g):
3274
126
93
131
100g tápértéke:
191
7
5
8

Elkészítés:

1) A halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt.

2) A halfiléket mindkét oldalukon belisztezzük. A zsírban világos barnára sütjük (kb. 1-1 perc oldalanként), majd kivesszük egy papírtörlőre.

3) A visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk a hagymát, fokhagymát, paprikát. Mikor zsírjára pirult megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, majd felöntjük kb. 300 ml vízzel.

4) Ha a zöldségek megpuhultak visszatesszük a lábosba a halakat és kis lángon tovább főzzük (kb. 5 percig).

5) Míg a hal fő, 200 ml tejfölből és egy csapott evőkanál lisztből habarást készítünk.

6) Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a habarást az ételhez. Ez azt jelenti, hogy a paprikás szaftjából 2-3 merőkanállal a habarásba teszünk így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Még 3-5 percig főzzük, majd tálaljuk.