Halászlé

Halászlé kalóriatartalma 100 gramm esetén: 71.67 kcal

Összetétel:

Cseresznyepaprika (120g)
24
1
6
0
Fűszerpaprika (12g)
29
2
4
1
Harcsa (750g)
2100
131
2
6
Ponty (2250g)
2858
401
0
126
Tengeri só (10g)
0
0
0
0
Víz (3600ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (500g)
180
5
40
0
Összesen (7242g):
5191
540
51
133
100g tápértéke:
72
7
1
2

Elkészítés:

1. A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint.
2. 1 órára tegyük félre.
3. A vöröshagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
4. Az óra leteltével a bográcsba tegyük bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel 3,6 l vízzel.
5. A levet felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.
6. 15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát, ezután még 20 perc főzésre van szüksége. Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika.

https://www.nosalty.hu/recept/halaszle-7-bajai