Gulyásleves

Gulyásleves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 52.62 kcal

Összetétel:

Babérlevél (2g)
5
0
1
0
Burgonya (60dkg)
462
12
105
1
Fehérrépa (15dkg)
113
2
27
0
Fekete bors (1g)
3
0
1
0
Fokhagyma (1dkg)
15
1
3
0
Hagyma (30dkg)
120
3
28
0
Köménymag (2g)
7
0
1
0
Marha lapocka (nyers) (60dkg)
882
126
4
37
Napraforgó étolaj (4dkg)
354
0
0
40
Paprika (10dkg)
27
1
6
0
Paradicsom (10dkg)
18
1
4
0
Pirospaprika (3dkg)
85
4
16
4
Sárgarépa (15dkg)
62
1
14
0
Só asztali (0.5g)
0
0
0
0
Víz (2l)
0
0
0
0
Összesen (4085,5g):
2150
152
210
84
100g tápértéke:
53
4
5
2

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A felkockázott hagymát a zsiradékon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a húst, annak kifehéredéséig kevergetjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük a vízzel. Míg félpuhára fő, megpucoljuk a zöldségeket, majd feldarabolva hozzáadjuk a leveshez, a többi fűszerrel, és zöldfélével együtt. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a hús, beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, és azzal együtt puhára főzzük.