Grízgaluska leves

Grízgaluska leves kalóriatartalma 100 gramm esetén: 42.33 kcal

Összetétel:

Búzadara (50g)
180
6
36
1
Csirkehúsleves kocka (25g)
75
3
3
0
Fehérrépa (100g)
75
1
18
0
Feketebors (2g)
5
0
1
0
Fokhagyma (20g)
30
1
7
0
Napraforgó étolaj (10g)
88
0
0
10
Petrezselyem (3g)
1
0
0
0
Sárgarépa (100g)
41
1
10
0
Tengeri só (5g)
0
0
0
0
Tojás 53-63g (55g)
94
8
0
7
Víz (1000ml)
0
0
0
0
Vöröshagyma (140g)
50
1
11
0
Összesen (1510g):
639
22
86
18
100g tápértéke:
42
1
6
1

Elkészítés:

A darabolt zöldségeket a felhevített olajon dinsztelni kezdjük. Néhány perc után hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is, együtt dinszteljük röviden. Felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, lestyánnal fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig.

Közben a tojást villával jó habosra verjük egy kis tálban csipet sóval. Őrölt borssal fűszerezzük, és annyi darát keverünk hozzá, hogy kikevert tejföl sűrűségű legyen. Kb. 5 percig pihentetjük, majd kiskanállal galuskákat szaggatunk a forrdogáló levesbe.

Tovább főzzük kb. 5-10 percig, amíg a galuskák többszörösükre nőnek, majd rövidesen tálalhatjuk.