Görög saláta

Görög saláta kalóriatartalma 100 gramm esetén: 81.95 kcal

Összetétel:

Bazsalikom (2g)
5
0
1
0
Citromlé (10ml)
2
0
1
0
Feta sajt (125g)
330
18
5
27
Kígyóuborka (400g)
60
3
15
0
Lilahagyma (200g)
80
2
18
0
Olívabogyó (200g)
290
2
8
31
Olívaolaj (32g)
283
0
0
32
Paradicsom (400g)
72
3
15
1
Összesen (1369g):
1122
28
62
91
100g tápértéke:
82
2
5
7

Elkészítés:

1) Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
2) Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
3) A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
4) Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
5) Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.
6) Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
7) Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/eredeti-gorog-salata